Veelgestelde vragen

Waar en wanneer vindt Sweelpop plaats?
Vrijdag 19 Augustus 2022 op Sportpark `t Alterbarg te Zweeloo.

Hoe laat begint het en hoe laat eindigt het?
Vrijdag 19 augustus 2022
16:45 uur Terrein open
17:00 uur Aanvang festival
01.00 uur Einde festival

Wanneer start de voorverkoop?
20 mei 2022 om 8:30u.

Waar kan ik parkeren?
Volg de borden Sportpark `t Alterbarg en vervolgens de borden P Sweelpop. Die leiden je naar de juiste parkeerplaatsen, parkeren is natuurlijk gratis. Voor fietsers is er vlak bij de ingang een speciale (fiets)parkeerplaats.

Kan ik tussentijds het terrein verlaten en later terugkomen?
Nee, tot 23:00 uur is er geen uitgang op het terrein. In uitzonderlijke gevallen en in overleg met de ordedienst is natuurlijk deze mogelijkheid er wel.

Is het mogelijk om kleine kinderen mee te nemen?
Wij raden het meebrengen van kleine kinderen naar een evenement absoluut af, maar wij kunnen hen natuurlijk de toegang tot het festival niet ontzeggen. Voor iedereen geldt dezelfde regel: al wie het festivalterrein binnen wil moet in bezit zijn van een geldig ticket (boven de 5 jaar) en wel om volgende redenen:

  • Dit is een ontmoediging omdat wij ouders er op attent willen maken dat kleine kinderen bij onregelmatigheden gevaar kunnen lopen.
  • De organisatie wil met het verkopen van een toegangsticket een overeenkomst sluiten met degene die het kaartje koopt voor het kind. Met het kopen van een toegangsticket aanvaarden de ouders van het kind de volledige verantwoordelijkheid.
Wel hebben kinderen tot en met 5 jaar gratis entree voor het festival om te kunnen ruiken aan het festival, echter raden wij dit met dit soort evenementen wel af! Dit heeft te maken met de grote drukte en onoverzichtelijkheid die kan ontstaan in de schemer en het donker.

Hoe oud moet je zijn om naar Sweelpop te mogen?
De adviesleeftijd is 16 jaar. Als je jonger bent, moet je in gezelschap zijn van iemand ouder dan 18 jaar. Verder wordt het meenemen van baby`s en kinderen afgeraden. Wel moet er ook voor kinderen (boven de 5 jaar) het volledige bedrag betaald worden. Let op: we schenken geen alcohol aan personen onder de 18!

Moet ik mijn legitimatie meenemen?
Jazeker, je bent bij wet verplicht om je identiteitsbewijs altijd bij je te hebben. Je kunt op Sweelpop aan de bar gecontroleerd worden op leeftijd. We verkopen namelijk geen alcohol aan personen onder de 18 jaar.

Wat zijn de betaalmiddelen op het terrein? Kun je munten pinnen?
Betaalmiddelen zijn munten. Munten zijn te koop op het terrein bij de kassa. Je kunt de munten pinnen. Entreekaarten aan de avondkassa moeten contant betaald worden!

Mag ik mijn fototoestel meenemen op het festivalterrein?
Als het een huis-, tuin- en keukencamera is, wel. Professionele apparatuur is niet toegestaan; toestellen met afneembare lenzen worden sowieso niet toegelaten, net als filmcameras en opname-apparatuur.

Mag ik roken op Sweelpop?
Roken mag. Echter alleen buiten in de open lucht.

Mag ik mijn eigen voedsel en drank meenemen naar het festival terrein?
Nee, dit is niet toegestaan.

Hoe zit het met drugs op het Sweelpop?
Het is volgens de Nederlandse wet verboden om drugs bij je te hebben of te verhandelen.

Mag ik mijn hond meenemen?
Op het festival zijn honden en andere huisdieren niet toegestaan.

Zijn er rolstoel-plaatsen op het terrein?
Nee, er zijn geen specifieke rolstoelplekken. Natuurlijk is het mogelijk om met behulp van de ordedienst een heel mooi plekje op te zoeken voor het podium!

Ik heb kaarten gekocht en nu kan ik niet meer heen, kunnen deze kaarten retour?
Verkochte kaarten worden niet teruggenomen en kunnen niet worden omgeruild.

Staat jouw vraag er niet tussen, kijk dan even naar de festivalregels. Wellicht vind je daar het juiste antwoord! Staat het daar ook niet bij, stuur dan een mailtje naar info@sweelpop.nl of neem contact op via Facebook!