Lineup 2019


Snollebollekes

Hij heeft in maart het Gelredome 2x uitverkocht, maar op 23 augustus komt ie naar het mooie Zweeloo! Tijdens het optreden zal iedereen springen, van links naar rechts gaan en alle hits meezingen! We hebben het natuurlijk over niemand minder dan Snollebollekes!!

Snollebollekes brak in 2013 door met zijn grote hit "Vrouwkes", dit nummer werd zelfs bekroond als "Partyhit of the Year". Hierna kwamen natuurlijk nog meer hits, zoals Snollebolleke, Links Rechts en Springen Nondeju. Wij hebben er super veel zin in en we hopen jullie allemaal los te zien gaan op de muziek van Snollebollekes!


Isa Zwart

Want Mamme See: Isa Zwart komt naar Sweelpop. De 18 jaar jonge singer-songwriter uit Emmen opent dit jaar ons festival.

Isa deed in 2017 mee aan het Drents Liedjesfestival. Met het nummer "Mamme See" werd ze eerste. De clip van "Mamme See" is inmiddels al bijna 80.000 keer bekeken en wordt vrijwel dagelijks op RTV Drenthe gespeeld. Ook tijdens Idols speelde Isa zich in de kijker. Met het nummer "Have you ever seen the rain" van Creedence Clearwater Revival schopte ze het tot de laatste twintig deelnemers waar mee ze naar Curaçao mocht.

In januari 2019 won Isa de Award beste talent 2018 op het Pop gala Noord van Eurosonic Noorderslag. In april wordt Isa haar nieuwe single "I Remember" gereleased. Het nummer wordt de titelsong van de eerste Duits-Nederlandse oorlogsfilm "Verraderlijke Liefde". Kortom Isa timmert goed aan de weg. Wij zijn erg blij dat Isa op 23 augustus bij ons op het podium staat.


Queen Forever

Deze coverband zal iedereen doen schokken met hun fantastische interpretatie van de legendarische Britse rotsformatie Queen.

De Freddie van Queen Forever, in het dagelijkse leven Timothy Drake, heeft meegedaan het RTL4 programma My name is.. en is daar tweede geworden. Kort daarna werd de band geformeerd en in de daaropvolgende jaren hebben zij door Nederland, Spanje, Italië, Groot-Brittannië, Duitsland en Mexico getoerd. De band speelt 100% live en speelt alle bekende Queen nummers zoals: Innuendo, Bohemian Rhapsody, Don’t stop me now en I want to break free. Daarnaast bootst de band niet alleen het geluid van Queen na, maar ze kleden zich ook als deze, waardoor je het gevoel krijgt dat je echt naar Queen staat te kijken. Al met al is ‘Queen Forever’ een act die je moet zien, horen en ervaren!


QMusic het Foute uur

Het foute uur heeft er in 2014 al voor gezorgd dat het dak er af ging op het Alterbarg en dat zal dit jaar niet anders zijn. Daarom komen ze terug om er weer een groot feest van te maken door het draaien van verschillende foute hits.

Deze echte meezingers zijn van onder andere artiesten als ABBA, Boney M, George Baker, Luv’ en Paul Elstak. Diegene die in de ochtend tussen 9:00 en 10:00 uur naar de radio luisteren zullen wellicht al weten over wie we het hebben. We hebben het namelijk over niemand minder dan Het Foute Uur van Q Music.


Proost!

Deze band zal de rode draad vormen tijdens de avond. We hebben het over niemand minder dan PROOST! De band bestaat uit 1 dame en 5 heren en weet elk festival op zijn kop te zetten. Dit doen ze door het neerzetten van een explosieve en energieke show waarin maar liefst 120 superhits je om de oren vliegen.

Met een zeer breed repertoire, bestaande uit lekkere meezingers, Nederlandstalige nummers, golden oldies, de nieuwste top 40 hits en de grootste partyhits, wordt het zeker een succes. Het motto van de band spreekt dan ook voor zich: Zingen alsof je leven ervan afhangt! Springen tot je benen je niet meer kunnen dragen! We maken vrienden voor het leven!